“Wat gaat er door je heen als je ouders verdwijnen op de dag dat de Derde Wereldoorlog uitbreekt? Hoe ver kan een organisatie (Het Worldwide Prostration Collectief) gaan om mensen hun wil te breken en ze lam te leggen? Wat doet het met je als degene die de meeste afgrijzen bij je opwekt, een persoonlijke band met je probeert aan te gaan?

In de eigenwijze, twaalfjarige Connor groeien aspiraties om het tegen het WPC op te nemen. Wanneer zijn ouders verdwijnen, sterkt hem dat alleen maar hierin. Samen met Megan, zijn zusje van vijf jaar en Alan, die als een oom voor hen is, stevent hij af op een Duistere Zone waar niemand vrijwillig naartoe zou gaan. Connor lijkt beter in staat de beproevingen het hoofd te bieden dan de autoriteiten en hij vindt zijn moeder en vader. Wat de confrontatie met het WPC voor hem en de anderen betekent en hoe het hen achtervolgt kan niemand overzien…

Een hooggeplaatste WPC’er, Whispers – bij het Verzet bekend als De Engel des Doods – ziet wel wat in Connor en doet er alles aan een band met hem te krijgen. Behalve van zijn vrijheid en zijn ouders, dreigt Connor ook van zichzelf beroofd te worden. Hij kan niet aan Whispers ontkomen, die hem op wil nemen in het WPC,  hem wil ‘zuiveren’ van de invloed van gepeupel als Alan en psychologische terreur over zijn gevangenen voert.

Het wordt moeilijk om een gevoel van zin en betekenis vast te houden. Connor probeert wanhopig Whispers op afstand te houden. Rest hem slechts zelfvernietiging of kan hij deze confrontatie te boven komen?

Hoewel het verhaal fictief is en zich afspeelt in het jaar 2166, is het een perceptie van de werkelijkheid. Het is een metafoor op real time maatschappelijke toestanden en zet mensen aan het denken over moed, vriendschap, grenzen, integriteit, manipulatie, gedwongen ‘hulp’, bedreigingen en psychologische oorlogsvoering.

Titel: Ziek van angst

Auteur: Sarah Morton

Uitgeverij: Artscience

ISBN: 978-90-817533-0-2

Verkrijgbaar via www.boekenroute.nl

Ziek van angst: www.ziek-van-angst.nl

DeNieSa: www.deniesa.nl

Uitgeverij Artscience is een onderdeel van DeNieSa (De Nieuwe Samenleving). DeNieSa zet zich in voor een natuurlijke, gezonde en eerlijke wereld.

Waarom? “Omdat het ‘systeem’ er niet meer uitkomt. Het heeft lang genoeg geduurd in Den Haag. Daar hoeven we geen fundamentele verandering van te verwachten. En die verandering is hard nodig. Lees het dagelijks nieuws en je ziet dat het alleen maar slechter gaat. Of lees het boek ‘Chaos Point’ van Ervin Laszlo, kijk Zeitgeist III en je snapt wellicht dat het hoogtijd dat mensen gaan opstaan en zelf die nieuwe wereld gaan creëren. De tijd raakt op…”