Nieuwe lezingen!

Woensdag 24 januari 2018 in Den Haag
Lezing: “ADHD, Autisme, Dyslexie etc., stoornis, gave of gewoon ?”
Klik voor meer informatie over deze lezing

Tot slot vragen wij je vriendelijk of je onze lezingen en workshops onder de aandacht zou willen brengen van mensen uit je kennissen en/of vriendenkring en andere geïnteresseerden?

 

De onderwerpen van de lezingen kunnen variëren van autisme (mijn eigen levensverhaal en visie op hoe de maatschappij autisme ziet en ermee omgaat), wat labelen betekent voor kinderen, tot opvoeding, kinderverzorging, voeding, gezondheid en de maatschappij in het algemeen. Hoe het ook anders kan.
Deze onderwerpen staan al sterk in de belangstelling, maar er lijkt iets essentieels te ontbreken: De positie van het kind of de cliënt waar het om gaat.

– Welke impact heeft een label op iemand?
– wat betekent het om opgevoed te worden?
– waar ligt het probleem?
– Waar liggen de mogelijkheden?
– Hoe wordt de maatschappij en de mensen door iemand zelf ervaren.
– Wat heeft iemand nodig?

Ik stel mij beschikbaar voor lezingen. Ook samen met iemand een lezing doen behoort tot de mogelijkheden. Enige ervaring heb ik al opgebouwd. Zo heb ik een aantal lezingen gehouden met Gio Vogelaar van www.jeugdzorgvuldig.nl en Peggy Schut www.creatievechaoot.wordpress.com
Alle drie vertellen we vanuit een positieve invalshoek over de invloed die een psychiatrisch label heeft op een kind en hoe belangrijk het is om de kwaliteiten en talenten van een kind te zien en erkennen.

Dat deed ik met veel plezier. De aanwezigen waren onder de indruk van het verhaal en een aantal wilde ook meer weten.

Ik werk op basis van een vrije gift; waardebepaling achteraf. Graag wel de reiskosten en onkosten vergoeden.
U kunt mij contacteren:

info@afwijkend-en-toch-zo-gewoon.nl
redactie@dus-sarah-morton.info

Tel: 06-16069732
(Let op: gewijzigd nummer!)

Ook als je iemand kent die ook met deze onderwerpen bezig is, stel ik het op prijs als je dit onder de aandacht brengt.

Sarah

De auteur komt uit een gewoon gezin en heeft een vier jaar jonger broertje. Haar ouders gingen scheiden toen zij acht jaar was.
Hoewel haar ouders het prima met haar redden, oefende de omgeving druk uit haar te laten onderzoeken, door haar ‘afwijkende’ gedrag. Met zes jaar is Sarah gediagnosticeerd met autisme. Met twaalf jaar belandde ze op het speciale onderwijs, waar ze stelden dat ze nooit zelfstandig kan functioneren. Een begeleidster die haar mogelijkheden wel erkende, bood haar weer toekomstperspectief.
Inmiddels woont ze zelfstandig en heeft ze Afwijkend en toch zo gewoon en het tweedelige Collision geschreven.
Met haar ouders heeft ze nu een goed contact. Zij staan achter haar.
Al voor haar puberteit hield Sarah zich bezig met kinderen en hoe we met ze omgaan, waarbij ze veel verschillende voorbeelden is tegengekomen, van heel mooi tot schrijnend. Daar schrijft ze ook columns over.

Beoordeling Lezingen/Agenda

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *