In Collision. Engagement, neemt Sarah je wederom mee terug in haar jeugdige tienerjaren. Haar gevecht om een betrouwbaar persoon in haar omgeving te vinden en deze te houden gaan onverminderd verder. Sarah krijgt wederom te maken met machtsverhoudingen binnen het onderwijs en het onbegrip wat daarmee samenhangt. Maar deze keer vecht Sarah terug, mede dankzij haar gaandeweg gevonden passie; schrijven.


Collision. Engagement is het vervolg op Collision. De catastrofe. Waar Sarah in het eerste deel haar spelbegeleider Luka verliest en in een zwart gat valt, verliest zij ook in dit verhaal weer haar begeleidster, dit keer Nina. Ook is Sarah nog altijd angstig voor Gustaaf. In dit verhaal krijgt Sarah minder met hem te maken, wel ontdekt ze dat Gustaaf niet de enige is die er deze manier van omgaan met mensen op na houdt. Sarah knokt echter terug deze keer. De brief die ze in eerste instantie schrijft om haar gevoel kenbaar te maken blijkt een deur naar een nieuwe wereld. Een wereld waarin Sarah zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. Door te schrijven weet ze haar gevoelens onder woorden te brengen en haar trauma te verwerken en dingen een plekje te geven. Eindelijk krijgt Sarah een stem.

Voor iedereen die in zijn omgeving te maken heeft met autisme is dit boek een ware must read, omdat het verhaal triest maar mooi is, maar zeker om bepaalde inzichten te verkrijgen.

Uitgeverij: Free Musketeers
ISBN: 9789048410682
212 pagina’s
Prijs: € 19,95