Door: Barbara Veer, auteur van het boek Hallo, ik ben Gwen & Coach gericht op (Hoog) Gevoeligheid en Bewustwording


In dit autobiografisch boek van Sarah, geeft ze de lezer een uitgebreid kijkje in ‘de wereld van Sarah’.
Het is opvallend hoeveel dingen zij zich nog uit haar jeugd weet te herinneren. Met name uit haar aller vroegste kinderjaren. Ze beschrijft haar jeugd in verschillende levensfases. Zo geeft ze een gedetailleerd en uitgebreid kijkje in haar eigen belevings- en fantasiewereld.

Het boek beschrijft en ‘bewijst’ in mijn beleving hoe een ‘geijkt label’ over ‘het ‘anders zijn’ ingrijpend bepalend kan zijn voor de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind. Ingrijpend in de zin van, dat dit juist beperkend in plaats van aanmoedigend voor een kind kan werken.

Het ‘gat’ tussen ‘de standaard gedachte en aanpak’ en de werkelijke belevingswereld en behoefte van Sarah als mens is voelbaar in het boek. Hulpverlening, scholen en werkgevers passeren allemaal de revue in deze ervaringen.
Sarah is in mijn beleving zelf het waardevolle voorbeeld, van haar eigen, in het boek omschreven, overtuigingen over hetgeen ‘anders zijn’ werkelijk inhoudt.

Voor kinderen en volwassenen met eenzelfde opgeplakt label op ‘autisme of anders zijn’ kan dit boek bewustwording scheppen en oude veronderstellingen (over zichzelf) doorbreken.

Erkenning is het sleutelwoord.

Afwijkend en toch zo gewoon
ISBN/EAN: 9789089730121

Inkijkexemplaar Afwijkend en toch zo gewoon