Door: Barbara Veer, auteur van het boek Hallo, ik ben Gwen & Coach gericht op (Hoog) Gevoeligheid en Bewustwording


In dit autobiografisch boek van Sarah, geeft ze de lezer een uitgebreid kijkje in ‘de wereld van Sarah’.
Het is opvallend hoeveel dingen zij zich nog uit haar jeugd weet te herinneren. Met name uit haar aller vroegste kinderjaren. Ze beschrijft haar jeugd in verschillende levensfases. Zo geeft ze een gedetailleerd en uitgebreid kijkje in haar eigen belevings- en fantasiewereld.

Het boek beschrijft en ‘bewijst’ in mijn beleving hoe een ‘geijkt label’ over ‘het ‘anders zijn’ ingrijpend bepalend kan zijn voor de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind. Ingrijpend in de zin van, dat dit juist beperkend in plaats van aanmoedigend voor een kind kan werken.

Het ‘gat’ tussen ‘de standaard gedachte en aanpak’ en de werkelijke belevingswereld en behoefte van Sarah als mens is voelbaar in het boek. Hulpverlening, scholen en werkgevers passeren allemaal de revue in deze ervaringen.
Sarah is in mijn beleving zelf het waardevolle voorbeeld, van haar eigen, in het boek omschreven, overtuigingen over hetgeen ‘anders zijn’ werkelijk inhoudt.

Voor kinderen en volwassenen met eenzelfde opgeplakt label op ‘autisme of anders zijn’ kan dit boek bewustwording scheppen en oude veronderstellingen (over zichzelf) doorbreken.

Erkenning is het sleutelwoord.

Afwijkend en toch zo gewoon
ISBN/EAN: 9789089730121

Inkijkexemplaar Afwijkend en toch zo gewoon

Gemiddelde score: 5.0 uit 5 (1 stemmen)
5 sterren
1
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Hein van Elteren, auteur Kleuren in de lucht
Sarah Morton

Oproep tot erkenning

Autisme is een stempel. Je krijgt het in onze maatschappij gemakkelijk opgeplakt, veel sneller dan vroeger en lang niet altijd in je eigen belang. Wanneer je eenmaal zo’n stempel hebt, bepaalt het je leven in hoge mate.

Sarah Morton ondervindt dit nog steeds aan den lijve. Aangrijpend en trefzeker schrijft ze daarover. Barbara Veer geeft de thema’s uit ‘Afwijkend en toch zo gewoon’ helder weer.
Zowel Sarahs rijke innerlijke ontwikkeling als haar vaak moeizame pad om een plek in deze wereld te vinden. Zeker ook haar voorbeeldrol, voor vele anderen met soortgelijke stempels.

Een recensie, die recht doet aan de bijzondere kwaliteiten van het boek. Mensen die zelf een autistisch stempel; dragen en hun omgeving
zullen zich erdoor gesterkt voelen. Ook draagt ‘Afwijkend en toch zo gewoon’ ertoe bij dat zij zich volledig erkend voelen in onze wereld.

6 jaren geleden

Beoordeling Recensie: Afwijkend en toch zo gewoon ~ Sarah Morton door Barbara Veer.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.