Perfecte werknemer

 

Wesley is mijn naam en ja, ik heb autisme (asperger). De positieve kanten hiervan zijn dat ik communicatief vaardig ben, oog heb voor detail en met (praktische) oplossingen komt waar andere niet aan denken. Ik ben momenteel op zoek is naar een passende baan in de (elektro) techniek. Wellicht ben ik uw perfecte werknemer! Ik woon in Alphen a/d Rijn maar het werk dat ik zoek mag in een grove omtrek van 50 kilometer er vanaf liggen, dus zeg maar groene hart ( Leiden, Nieuw Vennep, Aalsmeer, Woerden, Bodegraven, Gouda, Zoetermeer ). Het gaat meer om de praktische reistijd dan afstand.

 

Met vriendelijke groeten,

Wesley van Koppen

Noot van de redactie: Ik steun het initiatief dat er uitgegaan wordt van de kracht en de talenten met iemand met autisme. Over het algemeen zijn zij als werknemer betrouwbaar, gedisciplineerd en nauwkeurig. Ook hebben ze een scherpe waarneming en vallen hen zaken op waar anderen overheen kijken.
Dat een baan bij iemand moet passen en men rekening houdt met iemands beperkingen en een beroep doet op de talenten, geldt eigenlijk voor iedereen. Ook een ‘aangepast mens’ kan vastlopen.
Laten we dus inzien dat iemand ‘met autisme’ een volwaardig mens is, die net als iedereen een plek in de wereld wil vinden.