Nu uit!

Niet wéér een boek dat me gaat vertellen hoe ik mijn kinderen moet opvoeden!, zul je misschien denken en in zekere zin heb je gelijk.

Opvoeders geven hun kinderen wat ze zelf vroeger hebben ontvangen, ook als zij onder hun opvoeding hebben geleden. Hoe onlogisch dat ook klinkt. Je wilt anderen toch juist beschermen tegen en waarschuwen voor pijn en verdriet? En de meeste ouders houden toch zielsveel van hun kinderen?

Een groot deel van de kinderen staat er alleen voor. Voelt zich in de steek gelaten en onveilig. Ook als embryo en foetus kan het al overspoeld worden door gevoelens en stress.

Hoe je bent opgegroeid, is je basis en vormt je. Vanuit die werkelijkheid zul je ook met je kinderen omgaan.

Het prenataal vergiftigen, voor schut zetten, buitensluiten, uitlachen, voor gek verklaren en beschuldigen van kinderen, de meesten kijken er niet van op. Ook kinderen vastbinden, eenzaam opsluiten, liefde onthouden en doodzwijgen is in veel gezinnen een onderdeel van de opvoeding.

Toch willen de meeste ouders het beste voor hun kinderen. Hoe komt het dat ze geen empathie kunnen opbrengen? Welke invloed heeft de opvoeding op de maatschappij en andersom? Waar komt (vaak onbewuste) wreedheid vandaan? Hoe komt het dat velen het kind niet als een persoon zien? En welke rol spelen deskundigen daarin?

Op die thema’s gaat Sarah Morton in. Ze informeert, legt verbanden, beschrijft hoe het kind, maar ook de opvoeder zich voelt in veel situaties. Ze laat de lezer zoveel mogelijk zelf conclusies trekken. In de hoop dat we ons kunnen bevrijden van de vastgeroeste patronen en er geluk, liefde en harmonie in gezinnen komt.

Wat je niet verteld is… is ontstaan vanuit de behoefte aan een gezonde samenleving en om kinderen die dagelijks tegen de realiteit moeten vechten, een stem te geven.

 

Titel: Wat je niet verteld is…
Over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij

Auteur: Sarah Morton

ISBN: 978-90-815775-0-2

Verkrijgbaar: Boekenroute.nl

Uitgeverij: DeNieSa

www.deniesa.nl

Waarom DeNieSa?

Be the change you wanna see [Mahatma Ghandi]

Omdat het ‘systeem’ er niet meer uitkomt. Het heeft lang genoeg geduurd in Den Haag. Daar hoeven we geen fundamentele verandering van te verwachten. En die verandering is hard nodig. Lees het dagelijks nieuws en je ziet dat het alleen maar slechter gaat.Of lees het boek ‘Chaos Point’ van Ervin Laszlo en je snapt wellicht dat het hoogtijd dat mensen gaan opstaan en zelf die nieuwe wereld gaan creëren. De tijd raakt op…

Naar het boek

sace9991
Sarah Morton

VREEMD GENOEG ontstond er een clip die naadloos aansluit bij de cover van het boek .. volkomen los van elkaar .. en toch ..

zie zelf toe ..

6 jaar geleden

Hoi Cees,

dank voor je belangstelling en een mooie visie! Wat zou je samen willen doen?
Ik kan alleen niet op je website komen.
Ik geloof zeker dat ‘de jeugd’ kwaliteiten heeft, jonge mensen hebben nog een open blik en zijn nog niet zo vastgeroest.

Groet,
Sarah

8 jaar geleden

Ik ben de verandering die u wilt zien ..
Wat zullen we nu samen gaan doen?

Ref. Een jeugdig kiessysteem .. ook kies systeem

Jeugdig v geest en veerkracht zijn wij allen, toch?

8 jaar geleden

Review Bericht Wat je niet verteld is….

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.