‘Wat je niet verteld is…Over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij’ van Sarah Morton is een boek over kinderen, hun opvoeding en verzorging.
Want elk kind heeft opvoeding en verzorging nodig, en dat vanaf het prille begin van het leven. Sarah startte een onderzoek, ze beschrijft hoe een kind en de opvoeder zich voelt in diverse situaties.

Het lijvige boek, 350 bladzijden, is geen handboek met schema’s en technische uitleg. Sarah beschrijft in een duidelijke, begrijpbare taal alle stappen dat een kind meemaakt. Te beginnen van in de baarmoeder, want de geestelijke ontwikkeling van een baby reeds begint in de baarmoeder.

Vanaf de zwangerschap kan een kind reeds zijn karakter, talent en voorkeur maar ook zijn problemen ontwikkelen. Hoe de zwangerschap en in welke omstandigheden de zwangerschap van de mama is verlopen is van zeer groot belang voor het verdere leven van het kind. Angst, verdriet, stress of ongewenst zwanger zijn, dit kan allemaal overslaan op het kind.

Sarah Morton heeft met haar nieuwste boek een boek vol met ervaringen en tips geschreven, waarin je als ouder of opvoeder veel uit kunt leren of bijsturen. Zo lezen we onder meer dat vertrouwen opbouwen met je kind van cruciaal belang is. Probeer zo veel mogelijk contact te hebben met je baby, laat ze niet slapen in ‘haar eigen kamer’, want zo voelt de baby zich verwaarloosd.

Het prachtige van dit boek is dat je terwijl je leest, je de wereld van je kind beter begrijpt. De wereld van een baby ziet er vaak anders uit dan wij denken. Het boek geeft raad en steun voor (toekomstige) ouders en opvoeders en met de goede raad van Sarah kan je van je kind een zelfstandig kind maken, een kind dat zonder angsten in onze maatschappij kan ontwikkelen.

‘Wat je niet verteld is..Over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij’ is een uitzonderlijk boek, vol met wijze raad hoe we onze kinderen moeten groot brengen, met ook aandacht aan een terugkeer naar de natuur.

Een boek dat vele andere boeken over dit thema overtreft. Het is zeker aan te raden voor (toekomstige) ouders, opvoeders en al wie in aanraking komt met kinderen.

ISBN: 978-90-815775-0-2 – Paperback – 350 blz. – Prijs: € 19,95 – Uitgeverij: DeNieSa
Klik hier voor meer info

Bron: Boekenkast Wat je niet verteld is…Over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij – Sarah Morton